Hozzávalók:
- 2 db édeskömény gumó (1 személyre számítva)
- bármilyen félkemény sajt (Trappista, Pannónia stb.)
Elkészítés: Megmossuk a gumót, fás szárát, kaporszerű, ánizs illatú leveleit, a gumó alatt lévő torzsáját levágjuk és felkockázzuk az édesköményt. Egy serpenyőben vagy kisebb lábasban egy kis olajat melegítünk, és rátesszük a falatnyi kockára vágott édesköményt. Fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, néha megkeverjük, nehogy odakapjon. Ha megpuhult azonnal ráreszeljük a sajtot és összeforgatjuk, hogy a sajt megpuhuljon. Önálló vacsorának vagy ebédnek is laktató.
Hogy lehet hozzájutni? Telente a SPAR áruházakban kapható, de nyáron is árulják. Esetleg Tesco, de ott kicsik. :)
Mennyiért? Kb. 250-350 forint körül mozog 1 db gumó ára. Ám ha azt nézzük, hogy két gumóból már össze tudunk rittyenteni egy tápláló vacsorát, akkor nem is annyira drága.
A receptet beküldte: Muresán Orsolya Mária
Utolsó hozzászólások