HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Párna csücske

2009.09.13. 18:30 :: Somogyi-könyvtár4

Liszt - 1/2 kgr.Vaj - 40 dkgTojássárgája - 4 drbTejfel - 2 dlPorcukor - 1 evőkanálZsír - 15 dkgMandula - 5 dkgSó - 1 késhegynyiTojás - 1 drbFél kg. lisztet 40 dkg. vajjal eldörzsölünk, 4 tojás sárgáját, csipet sót, pár kanál tejfelt, 1 evőkanál porcukrot adunk hozzá és…

1 komment

Tojással csurgatott leves

2009.09.13. 18:03 :: Somogyi-könyvtár4

Apróra vágott petrezselyem zöldjét s vöröshagymát piritsunk meg vajban, adjunk hozzá kevés sót és paprikát, öntsük föl vizzel s hagyjuk forrni. Addig egy másik edényben két egész tojást egy kanál liszttel kavarjunk jól el s csurgassuk a forró levesbe. Ekkor két kanál…

Szólj hozzá!

Pulyka töltve

2009.09.13. 17:53 :: Somogyi-könyvtár4

Fiatal nagy puykát jól ki kell áztatni, bőrét a hátán fölhasitani és csontjait óvatosan, hogy a bőre meg ne sértessék, kiszedni. Ezután 1/2 kiló kiáztatott borjuhust, egy ludmájat, kevés szalonnát összeapritunk, néhány friss szarvasgombát és csiperke gombát szintén…

Szólj hozzá!

Csehpimasz

2009.09.12. 19:50 :: Somogyi-könyvtár4

Áztassunk le tejben 6 fillér áru élesztőt, 1/2 klgr. lisztet, 2 tojást, kevés czukrot, sót, keverjük ezeket össze egy fazékban s hagyjuk jól megkelni. Vegyük elő a tepszit és rakjunk minden egyes részébe zsírt; ha forrni kezd, a tésztából egy-egy kanállal tegyünk bele és…

Szólj hozzá!

Hamis barnaleves

2009.09.12. 19:25 :: Somogyi-könyvtár4

Tégy egy lábasba egy kevés zsirt, egy sor fölszeldelt vöröshagymát, egy sor fölszeldelt vöröshagymát, egy sor szeletekre vágott borjumájat, hintsd meg egy kevés törtcukorral, hagyd mindezt pörkölni, mig a hagyma piros, öntsd föl huslevessel s hadd jól forrni. Ha kiforrta magát,…

Szólj hozzá!

Kossuth-tészta

2009.09.12. 19:12 :: Somogyi-könyvtár4

Vigy a nyujtodeszkára 1 kilogramm lisztet, dörzsölj föl vele 1/2 kilogr. írósvajat, adj hozzá 12 tojássárgáját, 3 dekagramm tejben áztatott élesztőt, 3 kanál tört cukrot és egy csipet sót; keverd jól el egy széles késsel; ha összeállítottad, tedd meleg helyre és hagyd jól…

Szólj hozzá!

Címkék: kelt teszta

Csirke paradicsommal

2009.09.08. 16:02 :: brezoa

Végy négy vagy öt érett paradicsomot, mindegyiket törd ketté és tedd edénybe egy fej vöröshagymával és vizzel, hogy puhára megfőjjön. Ekkor törd át szitán, azalatt két kis husos csirkét megpárolsz zsirban petrezselyemzöldjével: mikor a csirke puha, hintsd meg két kanál…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke paradicsom

süti beállítások módosítása