HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Tepsis lapocka zöldségkörettel

2009.12.10. 09:29 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók 4 személyre:600 g lapocka /comb, vagy tarja /1000 g vegyes zöldség, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, padlizsán, cukkíni ízlés és tetszés szerint, valamint, hogy mi van otthon.600 g burgonya2 fej hagyma2 db savanykás alma2 db kicsi birsalmaFűszerek: bors,…

Szólj hozzá!

Slambuc

2009.12.08. 06:58 :: Somogyi-könyvtár

Nagyon sok féle recept létezik a különféle elbeszélésekben. Én mivel a „ Hortobágy mellyékén „ nőttem fel, így a hortobágyi pásztorok által elkészített slambucot ismerem és főzöm is a gyerekkoromban megtanultak alapján. Maga slmabuc nagyon jól ki lett találva a…

Szólj hozzá!

Velencei „lasagne”

2009.09.29. 16:45 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:20 db sós palacsintaegy adag bolognai mártás1 dl tejföl15 dkg reszelt sajtA kisütött sós palacsintákat a bolognai mártással megkenjük és egymásra fektetjük. A húsos réteget reszelt sajttal megszórjuk. Tetejére palacsinta, erre tejföl és sajt kerüljön, majd a…

Szólj hozzá!

Töki pompos

2009.09.14. 13:35 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:50 dkg liszt2-3 főtt burgonya1 csomag sütőélesztő20 dkg bacon1 fej vöröshagyma4-5 gerezd fokhagyma5 dl tejföl15-20 dkg sajt- a krumplit megfőzzük és áttörve az élesztővel elkevert liszthez adjuk, benne kicsi só- 1 óra kelés- tepsibe nyújtjuk, félig megsütjük-…

Szólj hozzá!

Aszaltszilvás tekercsek

2009.09.14. 13:28 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók 3 személyre:20 dkg aszalt szilvás20 dkg felszeletelt bacon10 dkg sajt- sajtok kis csíkokra vágra- 1 csíkra 2 szem szilva kerül- sajt és szilva 1 baconbe csavar- fogpiszkálóval megtűz- sütőben 20 perc sütés- sültburgonyával tálalA recept beküldője: Kratochwill Ottilia

Szólj hozzá!

Rakotthús másképp

2009.09.14. 13:19 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:2 kisebb csirkemellfilé1 kisfej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma2 zöldpaprika2 paradicsom2 almasó, borsspagetti tésztareszelt sajtbesamel mártásA tésztát kifőzzük és félretesszük. A húst kisebb darabokra felvágjuk, a vöröshagymát üvegesre megpirítjuk, hozzáadjuk a…

Szólj hozzá!

Pulyka töltve

2009.09.13. 17:53 :: Somogyi-könyvtár4

Fiatal nagy puykát jól ki kell áztatni, bőrét a hátán fölhasitani és csontjait óvatosan, hogy a bőre meg ne sértessék, kiszedni. Ezután 1/2 kiló kiáztatott borjuhust, egy ludmájat, kevés szalonnát összeapritunk, néhány friss szarvasgombát és csiperke gombát szintén…

Szólj hozzá!

Csirke paradicsommal

2009.09.08. 16:02 :: brezoa

Végy négy vagy öt érett paradicsomot, mindegyiket törd ketté és tedd edénybe egy fej vöröshagymával és vizzel, hogy puhára megfőjjön. Ekkor törd át szitán, azalatt két kis husos csirkét megpárolsz zsirban petrezselyemzöldjével: mikor a csirke puha, hintsd meg két kanál…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke paradicsom

süti beállítások módosítása