HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Sajtos szál

2009.12.11. 16:18 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:1 kg liszt25 dkg margarin25 dkg zsír, (Zsír is, margarin is)3 tojás sárgája4 púpos teáskanál só5 dkg élesztő1 nagy pohár tejföl1 kk cukor20 dkg trappista1 sárgája a kenéshez.Elkészítés: Ezt szépen összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Nylon zacsiba tesszük és…

Szólj hozzá!

Kukorica cipó

2009.12.08. 06:42 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:három csésze kukuricalisztegy csésze teljes kiőrlésű búzalisztfél csésze zabpehelyfél csésze hidegen sajolt olaj40 dkg túróegy csomag sütőporöt csipet sóA hozzávalókat egy tálban másfél csésze vízzel összekeverjük. A túrót a legvégén adjuk hozzá, hogy…

Szólj hozzá!

Sós stangli vagy apró pogácsa

2009.10.14. 18:40 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:30 dkg zsír50-60 dkg liszt (50% finom, 50% rétesliszt)1 pohár tejföl1 egész tojás½ csomag élesztő10 dkg trapista sajtízlés szerint sóA tejfölös poharat meleg vízbe állítani, majd belemorzsolni az élesztőt. Hagyni hogy feljöjjön az élesztő. Közben a zsírt a…

Szólj hozzá!

Lángos - másként

2009.10.14. 18:30 :: Somogyi-könyvtár

Nagyon gyors, laktató, praktikus, olcsó, s főleg finom.Hozzávalók:1 kg rétesliszt½ lit. tej1 tejföl2 dkg élesztő2 kávéskanál só4 db közepes főtt áttört krumpli.Az egészet összegyúrjuk és kiolajozott nylon zacskóba helyezzük – jó nagy méretűbe lezárva, hogy…

Szólj hozzá!

Címkék: kelt teszta

Sajtos rúd

2009.10.14. 18:25 :: Somogyi-könyvtár

1. Sajtos rúd: 38 dkg liszttel elmorzsolok 1 cs. Ráma margarint. Teszünk bele 2 evőkanál tejfölt, 1 tojássárgáját, 1 ½ kávéskanál sót. Jól összegyúrjuk. 2 cipóba vesszük, 1órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk. Tojással kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és…

Szólj hozzá!

Zsúr-zsömle

2009.09.30. 21:20 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:500 g liszt50 g cukorkeves só20 g élesztő - 2 dl cukros tejben felfuttatva2 tojás sárgája100 g margarinEzeket jól összedolgozzuk, lefedve kelesztjük. 20-30 perc múlva mégegyszer összegyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, másodszor is…

Szólj hozzá!

Sajtfánk

2009.09.13. 18:51 :: Somogyi-könyvtár4

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1/2 liter vaj, 1/2 liter víz, csipet só, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 15 dkg reszelt sajt. A vajat 1/2 liter vízben felforraljuk a sóval és lassan, állandó keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. Addig kell kavarni, amíg el nem válik a massza az edény…

1 komment

Sós csavart rudak

2009.09.09. 10:10 :: Somogyi-könyvtár

Leveles tésztát (lehet kapni készen frisset és fagyasztottat is) kinyújtani, megkenni ajvarral vagy paprikakrémmel, kb. 10 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágni, kétszer megcsavarni, olajozott, 200Co –ra előmelegített sütőben aranysárgára sütni. A recept beküldője: Tóth…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása