HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Lúdláb

2009.12.08. 06:20 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 darab tojás 
  • 5 evőkanál cukor 
  • 4 evőkanál liszt 
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • 20 dkg Mirelit meggy, vagy meggybefőtt 
  • 4 dl tejszín 
  • 20 dkg cukor 
  • 25 dkg vaj, vagy margarin 
  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó 
  • 2 dkg vaj, vagy margarin

Piskóta készítése
A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből és a 20 dekagramm cukorból kemény habot készítek, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, végül a lisztet, majd a 2 evőkanál kakaóport keverem bele. A sütőformát kibélelem sütőpapírral /35x22 cm. tepsi/ beleöntöm a piskótamasszát, és 20-25 perc alatt készre sütöm./ A forma lehet kerek is, a 18 szeletes/ Krém készítése 2. dl. Tejszínt a 20.dkg.cukorral felteszem főni, forrás után 7 percig főzöm lassú lángon, ezután beleteszem a feldarabolt 25.dkg. vajat, vagy margarint és forrás után ezzel együtt még 5 percig főzöm. A 10. dkg. Kakaóport beleszitálom egy keverőtálba és a kész tejszínes, vajas masszát ráöntöm, és fakanállal gyorsan kikeverem. /szép fényes lesz/ Ezután félre teszem a teljes kihűlésig. Felverem a 2 dl. Tejszínt kemény habbá . A kihűlt krémet robot géppel kikeverem, majd az elkészített tejszínhabot hozzákeverem, ekkor egy könnyű állagú csokirémet kapok. A kihűlt piskótát vékonyan bekenem a krémmel és megszórom a mirelit meggyel, melyet előtte összevágtam. Az így megszórt piskótára ráhalmozom a többi krémet. A 10 dkg. Étcsokoládé bevonót a 2 dkg. Vajjal /margarinnal/ vízgőz fölött felolvasztom és a torta tetejére öntöm. Díszíthetem szeletenként egy-egy szem meggyel.

A receptet beküldte: Feketsné Makra Zsuzsanna

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr451582367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szélrózsa 2009.12.28. 18:38:06

Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon finom
süti beállítások módosítása