Hozzávalók:
- 50-55 dkg konzerv kukorica
- 5-6 cm-s póréhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 4 ek. majonéz
- 1 mokkás kanál fehér bors
- ízlés szerint só
- 6-8 dkg füstölt sajt ( Karaván )
A lecsurgatott kukoricát salátás tálba tesszük, a póréhagymát először hosszában kettévágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük és összekeverjük a kukoricával. Egy keverő tálban összekeverjük a tejfölt és a majonézt,hozzáadjuk a fehérborsot, sót és az elkapart fokhagymát, ezeket is alaposan elkeverjük, és ráöntjük a kukoricára, óvatosan összekeverjük, a tetejét elsímítjuk. A füstölt sajtot a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, és egyenletesen elosztjuk a kukorica tetején. Diszíthetjük paradicsom karikákkal, snidliggel. Fóliával letekarjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük.
A receptet beküldte és a fotót készítette: Dr. Magyari Sarolta
Utolsó hozzászólások