- Liszt - 1/2 kgr.
- Vaj - 40 dkg
- Tojássárgája - 4 drb
- Tejfel - 2 dl
- Porcukor - 1 evőkanál
- Zsír - 15 dkg
- Mandula - 5 dkg
- Só - 1 késhegynyi
- Tojás - 1 drb
Fél kg. lisztet 40 dkg. vajjal eldörzsölünk, 4 tojás sárgáját, csipet sót, pár kanál tejfelt, 1 evőkanál porcukrot adunk hozzá és összeállítjuk. Azután vékonyra kinyujtjuk, háromszögletes darbokra vágjuk, tetszés szerinti izel megtöltjük, a másikkal leboritjuk, a szélét derejemetélővel körülvágjuk, darabos mandulával meghintjük és forró sütőben kisütjük. Végül a tetejét egy felvert tojással megkenjük.
(Móra Ferencné szakácskönyve, 1928)
Utolsó hozzászólások