Hozzávalók:
- 30 dkg zsír
- 50-60 dkg liszt (50% finom, 50% rétesliszt)
- 1 pohár tejföl
- 1 egész tojás
- ½ csomag élesztő
- 10 dkg trapista sajt
- ízlés szerint só
A tejfölös poharat meleg vízbe állítani, majd belemorzsolni az élesztőt. Hagyni hogy feljöjjön az élesztő. Közben a zsírt a tojással jól kikeverni, majd bele az átszitált lisztet, a megkelt élesztőt, a sajtot, a sót és jól összedolgozni. 1 éjszakára (10-12 óra időtartamig) folpackkal letakarva hűtőbe tenni. Ha sütni akarjuk előtte egy kicsit átgyúrjuk. Majd kinyújtjuk. Tetejét tojással megkenni, szezámmaggal megszórni. Előmelegített sütőben (gáz 5-ös fokozaton) szépen megsütni. Ha kihűlt, kibélelt dobozban - sokáig - (hetekig de akár 1 hónapig is) eláll. Nagyon finom omlós marad az utolsó darabjáig. Legyen elég sós, akkor igazán finom.
A receptet beküldte: Dobó Imréné Rózsa
Utolsó hozzászólások