HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Zsúr-zsömle

2009.09.30. 21:20 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 50 g cukor
  • keves só
  • 20 g élesztő - 2 dl cukros tejben felfuttatva
  • 2 tojás sárgája
  • 100 g margarin

Ezeket jól összedolgozzuk, lefedve kelesztjük. 20-30 perc múlva mégegyszer összegyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, másodszor is kelesztjük letakarva. Szép, egyforma kis cipók lesznek. Tojássárgájával megkenjük, kisütjük. Ha valamelyest kihűlt, kettévágjuk, és a következő tojáskrémmel megkenjük és a feleket összeillesztjük.

Tojáskrém

  • 2 db főtt tojás
  • 250 g margarin
  • só, bors, mustár, aprora vagott petrezselyemzoldje

Jól összeturmixoljuk (közben megkóstolva, szükség esetén ízesítve). Ez egy jól kenhető krém (ha netán marad, kenyérre kenve finom reggelirevaló). 

Ez egy régi recept, még Édesanyam sütötte, de különleges.
A receptet beküldte: Tóth Imréné Kati

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr131419867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása