Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g cukor
- keves só
- 20 g élesztő - 2 dl cukros tejben felfuttatva
- 2 tojás sárgája
- 100 g margarin
Ezeket jól összedolgozzuk, lefedve kelesztjük. 20-30 perc múlva mégegyszer összegyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, másodszor is kelesztjük letakarva. Szép, egyforma kis cipók lesznek. Tojássárgájával megkenjük, kisütjük. Ha valamelyest kihűlt, kettévágjuk, és a következő tojáskrémmel megkenjük és a feleket összeillesztjük.
Tojáskrém
- 2 db főtt tojás
- 250 g margarin
- só, bors, mustár, aprora vagott petrezselyemzoldje
Jól összeturmixoljuk (közben megkóstolva, szükség esetén ízesítve). Ez egy jól kenhető krém (ha netán marad, kenyérre kenve finom reggelirevaló).
Ez egy régi recept, még Édesanyam sütötte, de különleges.
A receptet beküldte: Tóth Imréné Kati
Utolsó hozzászólások