Nagyon gyors, laktató, praktikus, olcsó, s főleg finom.
Hozzávalók:
- 1 kg rétesliszt
- ½ lit. tej
- 1 tejföl
- 2 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 4 db közepes főtt áttört krumpli.
Az egészet összegyúrjuk és kiolajozott nylon zacskóba helyezzük – jó nagy méretűbe lezárva, hogy legyen helye kelni és hűtőben tartjuk. Akkor jó, ha duplájára megdagad. / azaz megkel. / Ekkor már süthető. NEM KELL EGYSZERRE MEGSÜTNI!!!!!! Hütőben több napig is eláll. Sütés előtt legalább ½ órával kiveszünk belőle, kis cipókat készitünk melyeket kézzel szétnyomkodunk . MINDIG OLAJOS KÉZZEL dolgozzunk. Olajban kisütjük. Fokhagymával, sajttal-tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat.
A receptet beküldte: Dobó Imréné Rózsa
Utolsó hozzászólások