HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Lángos - másként

2009.10.14. 18:30 :: Somogyi-könyvtár

Nagyon gyors, laktató, praktikus, olcsó, s főleg finom.

Hozzávalók:

  • 1 kg rétesliszt
  • ½ lit. tej
  • 1 tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 4 db közepes főtt áttört krumpli.

Az egészet összegyúrjuk és kiolajozott nylon zacskóba helyezzük – jó nagy méretűbe lezárva, hogy legyen helye kelni és hűtőben tartjuk. Akkor jó, ha duplájára megdagad. / azaz megkel. / Ekkor már süthető. NEM KELL EGYSZERRE MEGSÜTNI!!!!!! Hütőben több napig is eláll. Sütés előtt legalább ½ órával kiveszünk belőle, kis cipókat készitünk melyeket kézzel szétnyomkodunk . MINDIG OLAJOS KÉZZEL dolgozzunk. Olajban kisütjük. Fokhagymával, sajttal-tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat.

A receptet beküldte: Dobó Imréné Rózsa

Szólj hozzá!

Címkék: kelt teszta

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr401450340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása