Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g lapocka /comb, vagy tarja /
- 1000 g vegyes zöldség, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, padlizsán, cukkíni ízlés és tetszés szerint, valamint, hogy mi van otthon.
- 600 g burgonya
- 2 fej hagyma
- 2 db savanykás alma
- 2 db kicsi birsalma
- Fűszerek: bors, köménymag, egy kevés rozmaring, majoranna, szárított petrezselyem levél, kapor, gyömbér, kakukkfű.
- 2 gerezd fokhagyma só.
Elkészítés: A húst felvágom kicsi szeletekre, kb 8-10 mm vastagságban és befűszerezem, majd kevés olajjal meglocsolom és egy tálban összekeverem. Amíg a zöldségeket megtisztítom félreteszem állni. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret tisztítás után feldarabolom 4-5 cm hosszú csíkokra, a vastagsága max 2 cm legyen, a zellert szintén felcsíkozom hasonló darabokra. A többi zöldséget karikára vágom, már ha van. A burgonyát és hagymát szintén karikára vágom / egy cm vastagságra/ . Az almákat félbevágva, a birsalmát negyedelve magházukat eltávolítva, de héjában hagyva használom fel. Az egészet a végén még kevés fűszerkeverékkel megszórom és megsózom valamint kevés olajjal meglocsolom. Ízesíteni lehet még füstölt szalonna csíkokkal is. Az elkészítést én sütőzacskóban végzem. Ebbe belerakom vegyesen a hozzávalókat, majd lezárva tepsibe téve 180 fokon kb 90 percig sütöm. Ekkorra a hús is átpárolódik és a zöldségek is puhák lesznek. A sütőzacskót felvágva még kb. 10-15 percig még sütöm, szintén 180 fokon, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje. Ekkor már nagyon kell figyelni, hogy meg ne égjen. Tálalva azonnal fogyasztható, de az ízei néhány óra múlva érnek csak be igazán. Cékla saláta illik hozzá. Jó étvágyat!
A receptet beküldte és a fotót készítette: Péntek György
Utolsó hozzászólások