Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj-csont
- 3 db nagyobb sárgarépa
- 2 db petrezselyem gyökér
- 1 db zellergumó zöldjével együtt
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db csípős zöldpaprika
- 3 db nagyobb burgonya
- 20 dkg karfiol
- 1 evőkanál só
- 5-10 db szemes bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Egy 6 literes fazékban hideg vízben /kb. 3 liter víz/ és az összes hozzávalót a karfiol, a petrezselyemzöld és a zeller- zöld kivételével. Előbb nagy lángon kezdem főzni, de mielőtt felforrna leveszem takarékra a lángot, csak gyöngyözve főljön a leves. Egy óra hosszáig főzöm fedő alatt, a végén teszem bele a karfiolt és a zöldség-zöldeket, melyekkel még 15 percig tovább. Aki szereti, főzzön bele egy maréknyi házi készítésű levestésztát. Tálba szedem és fogyasztható az áttetsző illatos leves.
A receptet beküldte: Gajda Éva
Utolsó hozzászólások