HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Sajtos szál

2009.12.11. 16:18 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg zsír, (Zsír is, margarin is)
  • 3 tojás sárgája
  • 4 púpos teáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kk cukor
  • 20 dkg trappista
  • 1 sárgája a kenéshez.

Elkészítés: Ezt szépen összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Nylon zacsiba tesszük és min. Fél napig a hűtőben hagyjuk állni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kisujjnyi vastagságúra, megkenjük, sajtozzuk. Sütés: 200 fokon kezdetben, majd 180-on pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!

A receptet beküldte és a fotót készítette: Bánki Horváth Enikő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr71590623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása