HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Meggygaluska

2009.09.30. 22:00 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kimagozott meggy
  • 10 dkg babapiskóta
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db tojás
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliáscukor

A kimagozott meggyet egészen finomra vágjuk. Elkeverjük a babpiskótával (amit morzsává törünk) a mézzel és a tojással. Addig pihentetjük, amíg a massza a duplájára duzzad. Ezután a tejet a vanílisácukorral felforraljuk, majd lassú lángra tesszük és evőkanállal beleszaggatjuk a meggygaluskát. Néhány percnyi főzés után beleszejlük egy tálba, amiben majd tálalni tudjuk. Levesszük a tűzről a tejet, majd lehűtjük. Utána egy kis edénybe 2 tojássárgáját kikavarunk és hozzáadjuk a tejhez lassan. Végül a két felvert tojásfehérjét is hozzákavarjuk, de tovább már nem melegítjük. A mártás sűrűségű öntetet a galuskákra merjük és tálaljuk.

A receptet beküldte: Kis Árpádné Julcsi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr611422208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása