Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 25 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- meggy (kimagozott,ízlés szerinti mennyiség)
- mazsola ( vagy más aszalt gyümölcs vékonyra szelve)
- 10dkg étcsoki
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1dl víz
A tojásokat, a cukrot, és a tej felét habosra keverjük.Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot, és a tej másik felét,mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt,vagy mindkettőt.Jól elkeverjük. Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük.A tetejét ízlés szerinti mennyiségű meggyel beszórjuk.Előmelegített sütőben kb.170 fokon 30-40 percig tűpróbáig sütjük. Amikor megsült és kihűlt,bevonjuk csokoládémázzal.Ez el is maradhat.Ebben az esetben vaníliás porcukorral szórjuk be a tetejét szeletelés után. Csokoládémáz:Reszelt csokit a fenti mennyiségű vízzel felfőzzük, és jól besűrítjük.A végén hozzákeverjük a margarint és azzal is főzzük egy kicsit,amíg nem sűrűsödik ismét.Amikor kész,ráöntjük a tészta tetejére és lapos kis műanyag lapáttal elkenegetjük rajta.Kihűtjük és lehetőleg másnapig a hűtőbe tesszük.A kész süteményt célszerű négyszögletes formákra szeletelni.
A receptet beküldte és a fotót készítette: Muresán Istvánné Marika
Utolsó hozzászólások