Hozzávalók:
- 1/2 kg kimagozott meggy
- 10 dkg babapiskóta
- 2 evőkanál méz
- 4 db tojás
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliáscukor
A kimagozott meggyet egészen finomra vágjuk. Elkeverjük a babpiskótával (amit morzsává törünk) a mézzel és a tojással. Addig pihentetjük, amíg a massza a duplájára duzzad. Ezután a tejet a vanílisácukorral felforraljuk, majd lassú lángra tesszük és evőkanállal beleszaggatjuk a meggygaluskát. Néhány percnyi főzés után beleszejlük egy tálba, amiben majd tálalni tudjuk. Levesszük a tűzről a tejet, majd lehűtjük. Utána egy kis edénybe 2 tojássárgáját kikavarunk és hozzáadjuk a tejhez lassan. Végül a két felvert tojásfehérjét is hozzákavarjuk, de tovább már nem melegítjük. A mártás sűrűségű öntetet a galuskákra merjük és tálaljuk.
A receptet beküldte: Kis Árpádné Julcsi
Utolsó hozzászólások