HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Tepsis lapocka zöldségkörettel

2009.12.10. 09:29 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g lapocka /comb, vagy tarja /
  • 1000 g vegyes zöldség, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, padlizsán, cukkíni ízlés és tetszés szerint, valamint, hogy mi van otthon.
  • 600 g burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 2 db savanykás alma
  • 2 db kicsi birsalma
  • Fűszerek: bors, köménymag, egy kevés rozmaring, majoranna, szárított petrezselyem levél, kapor, gyömbér, kakukkfű.
  • 2 gerezd fokhagyma só.

Elkészítés: A húst felvágom kicsi szeletekre, kb 8-10 mm vastagságban és befűszerezem, majd kevés olajjal meglocsolom és egy tálban összekeverem. Amíg a zöldségeket megtisztítom félreteszem állni. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret tisztítás után feldarabolom 4-5 cm hosszú csíkokra, a vastagsága max 2 cm legyen, a zellert szintén felcsíkozom hasonló darabokra. A többi zöldséget karikára vágom, már ha van. A burgonyát és hagymát szintén karikára vágom / egy cm vastagságra/ . Az almákat félbevágva, a birsalmát negyedelve magházukat eltávolítva, de héjában hagyva használom fel. Az egészet a végén még kevés fűszerkeverékkel megszórom és megsózom valamint kevés olajjal meglocsolom. Ízesíteni lehet még füstölt szalonna csíkokkal is. Az elkészítést én sütőzacskóban végzem. Ebbe belerakom vegyesen a hozzávalókat, majd lezárva tepsibe téve 180 fokon kb 90 percig sütöm. Ekkorra a hús is átpárolódik és a zöldségek is puhák lesznek. A sütőzacskót felvágva még kb. 10-15 percig még sütöm, szintén 180 fokon, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje. Ekkor már nagyon kell figyelni, hogy meg ne égjen. Tálalva azonnal fogyasztható, de az ízei néhány óra múlva érnek csak be igazán. Cékla saláta illik hozzá. Jó étvágyat!

A receptet beküldte és a fotót készítette: Péntek György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr761587658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása