4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 4 evőkanál porcukorral, majd tovább verjük a 4 tojás sárgájával. Hozzáadagolunk: 3 evőkanál lisztet 1 evőkanál kakaóval elkavarva és piskótát sütünk belőle. Krém: 2 dl tejben 10 dkg cukrot, 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót sűrűre főzünk. Ha kihűlt 20 dkg vajat (vagy 1 db Rámát) habosra keverünk bele. Fejtett rumos meggyet (-fontos - a rumos iz!!!!) szórunk közé rákenve a piskótára, s csokimázzal bevonjuk. Nagyon finom. Vendégeim kedvenc sütije. A legjobb benne, hogy kellően becsomagolva - tálalásra készen - mélyhűtőbe lefagyasztható,, majd tálalás előtt kb. 15-20 perccel kivesszük és a vendég elé tehetjük, rajta a csokimáz, mintha most készitettük volna.
A receptet beküldte: Dobó Imréné Rózsa
Utolsó hozzászólások