Hozzávalók:
2 kisebb csirkemellfilé
1 kisfej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
2 alma
só, bors
spagetti tészta
reszelt sajt
besamel mártás
A tésztát kifőzzük és félretesszük. A húst kisebb darabokra felvágjuk, a vöröshagymát üvegesre megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokghagymát, sót, őrölt borsot, az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fedő alatt adig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Az utolsó pár percben tesszük hozzá az almát, amit akkorára darabolunk fel, mint a húst. Mikor kész, összekeverjük a kifőzött tésztával adunk hozzá kevés reszelt sajtot, és tepsibe vagy jénaiba rakjuk. Kb. 2,5 dl tej hozzáadásával besamelt készítünk és ráöntjük a tésztára. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd a legvégén reszelt sajtot szórunk a tetejére és pár percre még visszatessük a sütőbe.
A recept beküldője: Némethné Manya
Utolsó hozzászólások