HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Édeskömény krémleves

2009.09.14. 17:43 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb édeskömény gumó
  • 1 kis doboz (2 dl) tejföl
  • kevés olaj
  • őrölt gyömbér
  • bors
  • ételízesítő
  • tálaláshoz: pirított kenyérkockák (készen vagy vett)

Elkészítés: Megmossuk a gumót, fás szárát, kaporszerű, ánizs illatú leveleit, a gumó alatt lévő torzsáját levágjuk és felkockázzuk az édesköményt. Egy leveses fazékban egy kis olajat melegítünk, és rátesszük a kis kockára vágott édesköményt. 10 percig közepes lángon gyakori kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és takarék lángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk (lefedve). Ezután félretesszük, és egy kicsit kihűtjük. Ha már langyos az édeskömény, turmixgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk. (egészen krémesnek kell lennie, darabok nélkül) A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves szerű állaga legyen, és felmelegítjük. Őrölt gyömbér szórunk rá tetszés szerint, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és egy doboz tejföllel behabarjuk. Rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel), majd forrón tálaljuk. Házilag vagy készen vett fokhagymás pirított kenyérkockákkal alaposan megszórjuk.

A receptet beküldte: Muresán Orsolya Mária

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr51402313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása