Hozzávalók:
- 20 db sós palacsinta
- egy adag bolognai mártás
- 1 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
A kisütött sós palacsintákat a bolognai mártással megkenjük és egymásra fektetjük. A húsos réteget reszelt sajttal megszórjuk. Tetejére palacsinta, erre tejföl és sajt kerüljön, majd a sütőben átmelegítjük, de nem sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Nagyon mutatós, finom és kiadós /kb. 8-10 adag/.
Bolognai mártás
- 1fej reszelt vöröshagyma
- fél dl olaj
- 2-3 szál sárgarépa
- kis darab zeller + a zellerlevél
- 30-40 dkg darált marha v. sertéshús , esetleg vegyesen
- 30 dkg pardicsompüré
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma,, babérlevél, /lehetőleg /friss rozmaring, bazsalikom, oregánó.
Az olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a reszelt /!/ sárgarépát és a zellert, ezzel tovább pirítjuk erős lángon. Hozzátesszük a húst, tovább pirítjuk. Utána belekerül a paradicsompüré, a fűszerek majd egy pohár vízzel felöntjük és lefedve, nagyon lassú tűzön legalább 2 órán át főzzük. Ha besűrűsödik, kevés vizet öntünk alá, vigyázzunk, ne égjen le! A végére ízletes , sűrű mártás lesz belőle, ezt nevezik Olaszországban „sugo”-nak. Használhatjuk spagettihez vagy lasagne-hez is.
A receptet beküldte: Rafai Mária
Utolsó hozzászólások