HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Találkozzunk a könyvtárban! - 2009. október 6-án

2009.10.04. 15:49 :: Somogyi-könyvtár

A Somogyi-könyvtárban október 6-án, kedden internet-népszerűsítő előadásokat tartunk.• 14.00-15.00 óra: „Internettel a világ körül”- dr. Füvesi István előadása •15.00-16.00 óra: „MeNETrend” – utazásszervezés, tervezés az internet…

Szólj hozzá!

Meggygaluska

2009.09.30. 22:00 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:1/2 kg kimagozott meggy10 dkg babapiskóta2 evőkanál méz4 db tojás8 dl tej2 csomag vaníliáscukorA kimagozott meggyet egészen finomra vágjuk. Elkeverjük a babpiskótával (amit morzsává törünk) a mézzel és a tojással. Addig pihentetjük, amíg a massza a duplájára…

Szólj hozzá!

Mayer István: Neteránok!

2009.09.30. 21:50 :: Somogyi-könyvtár4

"Ez a könyv azoknak szól, akik már túl vannak az első akadályokon, és sorozatunk előző kötete, a Fel a netre, öregem! segítségével elsajátították a legalapvetőbb ismereteket a számítógép használatáról, sőt az internetre is tudnak csatlakozni - de ott már bizonytalanok…

Szólj hozzá!

Családi fotóalbum a neten – digitális képfeltöltés

2009.09.30. 21:26 :: Somogyi-könyvtár

         2009. szeptember 23-án és 26-án a digitális fényképezés alapjairól beszélgettünk a Somogyi-könyvtárban a "Nem csak a húszéveseké a NETvilág" programsorozat keretein belül: a Picasa fényképrendező és -szerkesztő…

Szólj hozzá!

Zsúr-zsömle

2009.09.30. 21:20 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:500 g liszt50 g cukorkeves só20 g élesztő - 2 dl cukros tejben felfuttatva2 tojás sárgája100 g margarinEzeket jól összedolgozzuk, lefedve kelesztjük. 20-30 perc múlva mégegyszer összegyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, másodszor is…

Szólj hozzá!

Velencei „lasagne”

2009.09.29. 16:45 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:20 db sós palacsintaegy adag bolognai mártás1 dl tejföl15 dkg reszelt sajtA kisütött sós palacsintákat a bolognai mártással megkenjük és egymásra fektetjük. A húsos réteget reszelt sajttal megszórjuk. Tetejére palacsinta, erre tejföl és sajt kerüljön, majd a…

Szólj hozzá!

Püspökkenyér narancshéjjal

2009.09.29. 16:19 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:12dkg vaj v. margarin25 dkg cukor6 tojás25 dkg liszt35 dkg dió, mandula, mogyoró /török és földimogyoró egyaránt lehet/, étcsoki, cukrozott narancshéj /esetleg birsalmasajt v. zselés szaloncukor / tetszés szerinti keveréke, mindez apró darabokra vagdalva.A vajat habosra…

Szólj hozzá!

Frank Júlia konyhája

2009.09.29. 15:59 :: Somogyi-könyvtár4

 A Corvina Kiadó könyvsorozata bizonyára sokak kedvence a konyhában: könnyen kézbe vehető, mutatós kis kötetek, melyek - nagyon praktikusan - egy kis kampóra felakaszthatók, hogy mindig kéznél legyenek, ha saját főzőtudományunk átmenetileg csődöt mondana. A szerzőtől…

Szólj hozzá!

A nagy süteményeskönyv

2009.09.29. 13:57 :: Somogyi-könyvtár4

... amely a Délmagyarország és a Délvilág 3. szakácskönyve és amelynek nemsokára kézbe vehető a folytatása is, ráadásul az új kötet könyvtárunkban fog bemutatkozni október 7-én! "Önöknek köszönhetően tán még sohasem küszködtünk ennyire a bőség zavarával, mint…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása