HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Velencei „lasagne”

2009.09.29. 16:45 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 20 db sós palacsinta
  • egy adag bolognai mártás
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

A kisütött sós palacsintákat a bolognai mártással megkenjük és egymásra fektetjük. A húsos réteget reszelt sajttal megszórjuk. Tetejére palacsinta, erre tejföl és sajt kerüljön, majd a sütőben átmelegítjük, de nem sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Nagyon mutatós, finom és kiadós /kb. 8-10 adag/.

Bolognai mártás

  • 1fej reszelt vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • 2-3 szál sárgarépa
  • kis darab zeller + a zellerlevél
  • 30-40 dkg darált marha v. sertéshús , esetleg vegyesen
  • 30 dkg pardicsompüré
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma,, babérlevél, /lehetőleg /friss rozmaring, bazsalikom, oregánó.

Az olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a reszelt /!/ sárgarépát és a zellert, ezzel tovább pirítjuk erős lángon. Hozzátesszük a húst, tovább pirítjuk. Utána belekerül a paradicsompüré, a fűszerek majd egy pohár vízzel felöntjük és lefedve, nagyon lassú tűzön legalább 2 órán át főzzük. Ha besűrűsödik, kevés vizet öntünk alá, vigyázzunk, ne égjen le! A végére ízletes , sűrű mártás lesz belőle, ezt nevezik Olaszországban „sugo”-nak. Használhatjuk spagettihez vagy lasagne-hez is.

A receptet beküldte: Rafai Mária

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr911415964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása