HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Máklepény

2009.12.08. 06:54 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • meggy (kimagozott,ízlés szerinti mennyiség)
  • mazsola ( vagy más aszalt gyümölcs vékonyra szelve)
  • 10dkg étcsoki
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1dl víz

A tojásokat, a cukrot, és a tej felét habosra keverjük.Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot, és a tej másik felét,mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt,vagy mindkettőt.Jól elkeverjük. Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük.A tetejét ízlés szerinti mennyiségű meggyel beszórjuk.Előmelegített sütőben kb.170 fokon 30-40 percig tűpróbáig sütjük. Amikor megsült és kihűlt,bevonjuk csokoládémázzal.Ez el is maradhat.Ebben az esetben vaníliás porcukorral szórjuk be a tetejét szeletelés után. Csokoládémáz:Reszelt csokit a fenti mennyiségű vízzel felfőzzük, és jól besűrítjük.A végén hozzákeverjük a margarint és azzal is főzzük egy kicsit,amíg nem sűrűsödik ismét.Amikor kész,ráöntjük a tészta tetejére és lapos kis műanyag lapáttal elkenegetjük rajta.Kihűtjük és lehetőleg másnapig a hűtőbe tesszük.A kész süteményt célszerű négyszögletes formákra szeletelni.

A receptet beküldte és a fotót készítette: Muresán Istvánné Marika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr21582384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása