HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Pulyka töltve

2009.09.13. 17:53 :: Somogyi-könyvtár4

Fiatal nagy puykát jól ki kell áztatni, bőrét a hátán fölhasitani és csontjait óvatosan, hogy a bőre meg ne sértessék, kiszedni. Ezután 1/2 kiló kiáztatott borjuhust, egy ludmájat, kevés szalonnát összeapritunk, néhány friss szarvasgombát és csiperke gombát szintén összeapritva, hozzáadunk és vajban kevés zöld petrezselyemmel, vöröshagymával, sóval és magyar borssal megpároljuk. Még egy egész tojást és egy tojás sárgáját hozzáadva, összekavarjuk, a pulykát megtöltjük és töltés után a bőrét bevarrjuk. Az így ekészitett pulykát vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, czérnával körülkötözzük; lábasba téve, két-három nagy kanál levest, 2 deczi bort öntünk alá; kevés petrezyelyem zöldjét és vöröshagymát adva még hozzá, lassan főlni hagyjuk. Ha megfőlt, a pulykát kivesszük, levéről a zsirt leszedjük, átszűrjük és jól be hagyjuk főlni. Ezután leszedjük a pulykáról a szalonnát s tálra téve, levessel leöntjük. Párolt burgonyát lehet mellé adni.

(Szegedi új szakácskönyv, 1890)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr921379361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása