Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1/2 liter vaj, 1/2 liter víz, csipet só, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 15 dkg reszelt sajt.
A vajat 1/2 liter vízben felforraljuk a sóval és lassan, állandó keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. Addig kell kavarni, amíg el nem válik a massza az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni és utána egyenként belekavarjuk a tojásokat és a reszelt sajtot. Diónyi gömböet formálunk, zsírozott tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük tojássárgájával és meghintjük reszelt sajttal. Meleg sütőben kb. 45 percig sütjük. A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni!
(Somogyis ízek, 1995)
Utolsó hozzászólások