Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 darab tojás
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 20 dkg Mirelit meggy, vagy meggybefőtt
- 4 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
- 2 dkg vaj, vagy margarin
Piskóta készítése
A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből és a 20 dekagramm cukorból kemény habot készítek, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, végül a lisztet, majd a 2 evőkanál kakaóport keverem bele. A sütőformát kibélelem sütőpapírral /35x22 cm. tepsi/ beleöntöm a piskótamasszát, és 20-25 perc alatt készre sütöm./ A forma lehet kerek is, a 18 szeletes/ Krém készítése 2. dl. Tejszínt a 20.dkg.cukorral felteszem főni, forrás után 7 percig főzöm lassú lángon, ezután beleteszem a feldarabolt 25.dkg. vajat, vagy margarint és forrás után ezzel együtt még 5 percig főzöm. A 10. dkg. Kakaóport beleszitálom egy keverőtálba és a kész tejszínes, vajas masszát ráöntöm, és fakanállal gyorsan kikeverem. /szép fényes lesz/ Ezután félre teszem a teljes kihűlésig. Felverem a 2 dl. Tejszínt kemény habbá . A kihűlt krémet robot géppel kikeverem, majd az elkészített tejszínhabot hozzákeverem, ekkor egy könnyű állagú csokirémet kapok. A kihűlt piskótát vékonyan bekenem a krémmel és megszórom a mirelit meggyel, melyet előtte összevágtam. Az így megszórt piskótára ráhalmozom a többi krémet. A 10 dkg. Étcsokoládé bevonót a 2 dkg. Vajjal /margarinnal/ vízgőz fölött felolvasztom és a torta tetejére öntöm. Díszíthetem szeletenként egy-egy szem meggyel.
A receptet beküldte: Feketsné Makra Zsuzsanna
Utolsó hozzászólások