HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

E-ügyintézés

2009.09.13. 23:18 :: brezoa

 Az elektronikus vagy e-ügyintézés a hagyományos ügyintézési formát fokozatosan felváltó és megújító módszer, amely segítségével az állampolgár, az üzleti élet szereplői, a közüzemi szolgáltatók és a közigazgatási szervek (hivatalok, irodák, minisztériumok)…

2 komment

Sajtfánk

2009.09.13. 18:51 :: Somogyi-könyvtár4

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1/2 liter vaj, 1/2 liter víz, csipet só, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 15 dkg reszelt sajt. A vajat 1/2 liter vízben felforraljuk a sóval és lassan, állandó keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. Addig kell kavarni, amíg el nem válik a massza az edény…

1 komment

Párna csücske

2009.09.13. 18:30 :: Somogyi-könyvtár4

Liszt - 1/2 kgr.Vaj - 40 dkgTojássárgája - 4 drbTejfel - 2 dlPorcukor - 1 evőkanálZsír - 15 dkgMandula - 5 dkgSó - 1 késhegynyiTojás - 1 drbFél kg. lisztet 40 dkg. vajjal eldörzsölünk, 4 tojás sárgáját, csipet sót, pár kanál tejfelt, 1 evőkanál porcukrot adunk hozzá és…

1 komment

Tojással csurgatott leves

2009.09.13. 18:03 :: Somogyi-könyvtár4

Apróra vágott petrezselyem zöldjét s vöröshagymát piritsunk meg vajban, adjunk hozzá kevés sót és paprikát, öntsük föl vizzel s hagyjuk forrni. Addig egy másik edényben két egész tojást egy kanál liszttel kavarjunk jól el s csurgassuk a forró levesbe. Ekkor két kanál…

Szólj hozzá!

Pulyka töltve

2009.09.13. 17:53 :: Somogyi-könyvtár4

Fiatal nagy puykát jól ki kell áztatni, bőrét a hátán fölhasitani és csontjait óvatosan, hogy a bőre meg ne sértessék, kiszedni. Ezután 1/2 kiló kiáztatott borjuhust, egy ludmájat, kevés szalonnát összeapritunk, néhány friss szarvasgombát és csiperke gombát szintén…

Szólj hozzá!

Csehpimasz

2009.09.12. 19:50 :: Somogyi-könyvtár4

Áztassunk le tejben 6 fillér áru élesztőt, 1/2 klgr. lisztet, 2 tojást, kevés czukrot, sót, keverjük ezeket össze egy fazékban s hagyjuk jól megkelni. Vegyük elő a tepszit és rakjunk minden egyes részébe zsírt; ha forrni kezd, a tésztából egy-egy kanállal tegyünk bele és…

Szólj hozzá!

Hamis barnaleves

2009.09.12. 19:25 :: Somogyi-könyvtár4

Tégy egy lábasba egy kevés zsirt, egy sor fölszeldelt vöröshagymát, egy sor fölszeldelt vöröshagymát, egy sor szeletekre vágott borjumájat, hintsd meg egy kevés törtcukorral, hagyd mindezt pörkölni, mig a hagyma piros, öntsd föl huslevessel s hadd jól forrni. Ha kiforrta magát,…

Szólj hozzá!

Mayer István: Fel a netre öregem!

2009.09.12. 19:20 :: Somogyi-könyvtár

"Ebben a könyvben az internet kimeríthetetlen világába hívjuk az olvasót. Az elektronikus levelezés, a telefon nélküli távbeszélgetés, a hivatalos ügyek intézésének megkönnyítése és még számtalan, az internet nyújtotta lehetőség bizonyára csábítja az idősebb…

Szólj hozzá!

Kossuth-tészta

2009.09.12. 19:12 :: Somogyi-könyvtár4

Vigy a nyujtodeszkára 1 kilogramm lisztet, dörzsölj föl vele 1/2 kilogr. írósvajat, adj hozzá 12 tojássárgáját, 3 dekagramm tejben áztatott élesztőt, 3 kanál tört cukrot és egy csipet sót; keverd jól el egy széles késsel; ha összeállítottad, tedd meleg helyre és hagyd jól…

Szólj hozzá!

Címkék: kelt teszta

„Nem csak a húszéveseké a NETvilág!”

2009.09.12. 19:06 :: Somogyi-könyvtár

2009. szeptember 15., 23. A Miniszterelnöki Hivatal 2009-ben is meghirdette a NETre Kész pályázatot az internethasználat bővítéséért, az információs társadalom fejlesztéséért. A Szegedi Somogyi-könyvtárért Alapítvány nyertes pályázata révén információs napot és workshopot…

1 komment

Biztonság a neten

2009.09.12. 18:43 :: Somogyi-könyvtár

A mai világban sok veszély fenyeget bennünket, és ez a számítógépes világra is igaz. Mindennap lehet hallani a híradásokban a különböző új kártevőkről, webes támadásokról, szerverfeltörésekről és a személyes adatainkat veszélyeztető eseményekről. Ezért fontos, hogy…

Szólj hozzá!

Sós csavart rudak

2009.09.09. 10:10 :: Somogyi-könyvtár

Leveles tésztát (lehet kapni készen frisset és fagyasztottat is) kinyújtani, megkenni ajvarral vagy paprikakrémmel, kb. 10 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágni, kétszer megcsavarni, olajozott, 200Co –ra előmelegített sütőben aranysárgára sütni. A recept beküldője: Tóth…

Szólj hozzá!

Püspökkenyér almával

2009.09.09. 10:03 :: Somogyi-könyvtár

1/2 kg reszelt almát(reszelve 1/2kg)tálba teszünk, hozzáadunk 1 kisebb citrom levét és reszelt héját, valamint 30 dkg cukrot. 4 órát állni hagyjuk. Másik tálba 2 egész tojást, 10 dkg mazsolát, 5 dkg durvára vágott diót teszünk, majd apránként hozzákeverjük az almareszeléket…

1 komment

Csirke paradicsommal

2009.09.08. 16:02 :: brezoa

Végy négy vagy öt érett paradicsomot, mindegyiket törd ketté és tedd edénybe egy fej vöröshagymával és vizzel, hogy puhára megfőjjön. Ekkor törd át szitán, azalatt két kis husos csirkét megpárolsz zsirban petrezselyemzöldjével: mikor a csirke puha, hintsd meg két kanál…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke paradicsom

A munka digitális világa

2009.09.08. 15:30 :: Somogyi-könyvtár4

Akik augusztus végi 10 órás gyorstalpaló tanfolyamunkra jelentkeztek, megismerkedtek az internetes álláskeresés alapjaival. Adatbázisok kínálatában böngésztek, majd hírlevélben kértek folyamatos értesítést az őket érdeklő munkalehetőségekről. Akár több állásportálon is…

Szólj hozzá!

Címkék: álláskeresés

süti beállítások módosítása