HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Sajtfánk

2009.09.13. 18:51 :: Somogyi-könyvtár4

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1/2 liter vaj, 1/2 liter víz, csipet só, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, 15 dkg reszelt sajt.

A vajat 1/2 liter vízben felforraljuk a sóval és lassan, állandó keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. Addig kell kavarni, amíg el nem válik a massza az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni és utána egyenként belekavarjuk a tojásokat és a reszelt sajtot. Diónyi gömböet formálunk, zsírozott tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük tojássárgájával és meghintjük reszelt sajttal. Meleg sütőben kb. 45 percig sütjük. A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni!

(Somogyis ízek, 1995)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr931379451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lali9 2009.09.26. 10:52:10

Nagyon finom lehet!
süti beállítások módosítása