HTML

Szörfőző

A szegedi Somogyi-könyvtár ínyenc internet-tanfolyamosainak blogja

Utolsó hozzászólások

  • szélrózsa: Megsütöttem, nagy siker volt! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény megéri.Nagyon f... (2009.12.28. 18:38) Lúdláb
  • brezoa: Kedves Szélrózsa! Nagyon örülök a visszajelzésednek,mert éppen ez a lényege ennek a tanfolyamnak. ... (2009.10.08. 10:53) E-ügyintézés
  • szélrózsa: Elvégeztem az e-ügyintézés tanfolyamot. MEGÉRTE Azóta gépen intézek mindent amit lehet. Nincs ideg... (2009.10.05. 21:59) E-ügyintézés
  • iladisko: Nagyon szeretek sütni,főzni.Ezt a receptet is kipróbálom majd. A Csillag téri könyvtár meghívott ... (2009.09.26. 11:04) Párna csücske
  • AnnaSára: Cukrosoknak valo recepteket keresek. (2009.09.26. 10:55) Főztünk, utaztunk, iwiweztünk, blogoltunk :)
  • Utolsó 20

Sós stangli vagy apró pogácsa

2009.10.14. 18:40 :: Somogyi-könyvtár

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsír
  • 50-60 dkg liszt (50% finom, 50% rétesliszt)
  • 1 pohár tejföl
  • 1 egész tojás
  • ½ csomag élesztő
  • 10 dkg trapista sajt
  • ízlés szerint só

A tejfölös poharat meleg vízbe állítani, majd belemorzsolni az élesztőt. Hagyni hogy feljöjjön az élesztő. Közben a zsírt a tojással jól kikeverni, majd bele az átszitált lisztet, a megkelt élesztőt, a sajtot, a sót és jól összedolgozni. 1 éjszakára (10-12 óra időtartamig) folpackkal letakarva hűtőbe tenni. Ha sütni akarjuk előtte egy kicsit átgyúrjuk. Majd kinyújtjuk. Tetejét tojással megkenni, szezámmaggal megszórni. Előmelegített sütőben (gáz 5-ös fokozaton) szépen megsütni. Ha kihűlt, kibélelt dobozban - sokáig - (hetekig de akár 1 hónapig is) eláll. Nagyon finom omlós marad az utolsó darabjáig. Legyen elég sós, akkor igazán finom.

A receptet beküldte: Dobó Imréné Rózsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sk-szorfozo.blog.hu/api/trackback/id/tr841450374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása